domingo, 8 de diciembre de 2013

OTRA CONCLUSIÓN

De l'estimat Miquel:

" Domènech, M. i Tirado, F. (2002) en el seu article “Ciència, tecnologia i societat: nous interrogants per a la psicologia” fan explícita una frase o un interrogant que justament és el que considero ha estat punt de partida del debat: “Són les transformacions socials una simple conseqüència dels desenvolupaments tecnològics o, al contrari, aquests no són més que respostes a les necessitats socials?”. Aquesta qüestió, és la que fa que hi hagi eldualisme entre deterministes (socials i tecnològics) per mí no ha estat gens fàcil de constestar. Personalment, aquest interrogant ha estat, justament, el que més ha fet pensar i rumiar,…de tot el debat. No creieu que hi ha d’haver un punt de trobada entre els dos determinisme? Una intersecció on societat i tecnologia es trobin, i que hi hagi un respecte mutu entre els dos ens.

A llarg del debat he hagut de defensar la vessant sociodetermista, tot i que malgrat pensava que és la postura més propera als meus pensaments, aquesta consideració ha anat canviant amb les lectures, vídeos, aportacions vostres i del consultor,… que fan que consideri que ara per ara no tot és blanc o negre, ha d’haver un gris on em pugui sentir més identificat.

De les tres intervencions fetes, dos han estat a la carpeta Relacio_CTS al fil determinismes (que torno a dir ha desequilibrat el meus esquemes de pensament) i una tercera ha estat a la carperta Nevera_fractures al fil Intel·ligència de la nevera, destacant i qüestionant que el fet de tenir més tecnologia implica tenir més poder.

Referent a l’autoavaluació he de dir que les argumentacions i contraargumentacions les ha exposades amb claredat i ajustant-se als requeriments del meu posicionament com a sociodeterminista. Hi ha hagut bona adequació de les premisses i tesis segons el model argumentatiu facilitat per la consultoria. He fet ús dels materials mímims i bàsics facilitats a l’aula i d’altres complementaris sobre l’actualitat del mon educatiu en els darrers anys. A nivell d’interacció i coherència de les aportacions individuals-resposta de grup, ha estat molt correcta i totes les tres aportacions meves han sorgit de les intervencions de contraargumentació a companys del bàndol tecnodeterministes. Les intervencions han estat distribuides temporalment i no totes en un moment determinat. Malgrat tot considero que podia haver-se sintetitzat més per facilitar una lectura millor.

Anomenar i destacar un company, tasca gens fàcil, donat la gran feina pel conjunt dels companys de l’aula, ja que malgrat seguia en profunditat els missatges dels dos fils triat, he estat alerta de la resta d’intervencions. Per tant destacaria a , company que s’ha posicionat prop del color gris que m’he anat elaborant. Considero que tot i defensar el tecnodeterminisme, hi ha argumentacions on la línia que separa tecnologia i societat esta força propera.

Per acabar m'agradaria que us quedeu i reflexioneu sobre un paràgraf que tenim al modul 1, he afegit en blau alguna paraula que va bé per millorar la frase i s'adeqüi al que vull dir(opinió personal i discutible).

Un dels errors més significatius que s’ha comès l’aplicació de la TE ha estat creure que els productes tecnològics, …., podrien perfectament transferir-se, directament a altres llocs, paisos, societats, i ser igualment eficaços". "


No hay comentarios:

Publicar un comentario